Carboxytherapy tilbyr flere typer behandlinger

Carboxytherapy

Hva er Carboxyterapi?

Carboxytherapy er en relativt ny behandling her i Norge, som internasjonalt har blitt beskrevet som det største innen estetisk medisin siden oppdagelsen av botox.

Carboxytherapy brukes bl.a. i behandlingen av strekkmerker, cellulitter, mørke ringer under øynene, mot håravfall og alopecia, fjerning av lokale fettdepot og hudoppstramming på ansikt og kropp.

Forskning har vist at carboxytherapy forbedrer hudens elastisitet, gir økt mikrosirkulasjon, (effektivt mot mørke ringer under øynene) styrker kollagen reparasjon-og nydannelse, forbedrer rynker og fine linjer og minsker lokale fettdepot (f.eks. over knær, under hake, rygg, mm.).

Revitalisering/oppstramming av hud:

 • Injeksjonen av karbondioksid stimulerer huden til å frigi veksthormon (VEGF) og stimulerer fibroblastene til å øke produksjonen av kollagen og elastin med opp til 40%.
 • Rekonstruksjonen av huden starter allerede fra første behandling og det endelige resultatet ses 4-5 uker etter endt behandlingsperiode.
 • Grunner for å ta denne behandlingen er slapp og uelastisk hud, dehydrert hud, alderdomstegn, rynker og fine linjer i ansikt, hals og på kroppen, strekkmerker og cellulitter.

  Fjerning av lokale fettdepot:

  • Fettceller er sensitive til CO2, som når injisert svekker fettcellemembranen og fettcellen tømmes.
  • CO2 injeksjonen øker i tillegg forbrenningen i fettvevet pga økt temperatur og dannelsen av nye blodkar.

  Mulige bivirkninger:

  Injeksjon av medisinsk CO2 gass kan føre til en midlertidig rødhet, svie, smerte pga økt trykk i vevet der gassen injiseres, tyngdefornemmelse, varmefølelse, kløe, hevelse og i noen tilfeller blåmerker. Dette forsvinner vanligvis raskt etter behandlingen.

  For å unngå senkomplikasjoner er det viktig å følge disse rådene:

   • Unngå å gni eller massere huden som er behandlet i opp til 48 timer.
   • Unngå bruk av kremer med aktive substanser, som f.eks. Retinol, C-vitaminer, peptider i minimum 3 dager.
   • Bruk solfilter faktor 30-50 i 3 dager etter behandlingen.
   • Unngå bruk av sauna, solarium, svømmebasseng og soling i opp til 3 dgr.   
   • Unngå (hard)trening i 12 timer
   • Kalde omslag kan brukes for å dempe evt hevelse og blåmerker.

  Eksempelbilde

  Hvordan virker behandlingen mot hårtap?

  Enten hårtap skyldes genetikk, miljøfaktorer eller sykdom så har Carboxytherapy vist seg å restimulere hårsekkene og hårvekst.

  Normalt kan hårsekkene bruke 2-6 år for å regenereres og derfor har denne behandlingen blitt så populær, fordi pasienter oppnår resultat etter bare 3 måneders behandling.

  Carboxytherapy er en enkel behandling, som bruker små injeksjoner med medisinsk CO2 i syltynne kanyler for å stimulere hårvekst gjennom økt oksygenering av hårfolliklene (hårsekkene) ved forbedret mikrosirkulasjon. CO2 gassen injiseres rett under hudoverflaten i hodet, noe som stimulerer til økt tilførsel av røde blodlegemer som avgir oksygen til cellene og tar med seg den overflødige CO2 gassen for eliminering i lungene.

  Tilstrømningen av oksygenert blod fører til regenerering av hårsekkene samtidig som kollagen og proteinsyntesen økes i området hvor disse befinner seg. Økt sirkulasjon og forbedret kollagensyntese stimulerer hårsekken som er ansvarlig for hårvekst.

  Kontakt oss i dag

  Åpningstider:
  mandag 11.00-18.00
  tirsdag-torsdag 10.00-18.00

  +47 905 24 177

  elin.haga60@gmail.com

  Helse & Velvære Ryfylkevegen 1982 4120 TAU

  Pin It on Pinterest