Hvorfor blir du ikke kvitt magefettet?

Hvem har vel ikke drømt om en flat og veltrent mage og innsett at å oppnå akkurat det målet er lettere sagt enn gjort. Det kan virke som om det er et område på kroppen der fettet er ekstra gjenstridig til tross for trening, sit-ups og riktig kosthold.

Det kan imidlertid være flere grunner til at “drømmemagen” uteblir og selv om trening og et sunt kosthold er avgjørende faktorer, kan det også være andre grunner til at fettet legger seg akkurat der.

Alder

Ikke overraskende spiller alderen din en rolle. Etter hvert som du blir eldre vil kroppen din reagere annerledes på vektendringer – både vektoppgang og vektnedgang – og dette kan være en av årsakene til at fettet på magen ikke forsvinner.

Med økt alder reduseres forbrenningen hos både menn og kvinner og dette betyr at du trenger mindre total mengde kalorier gjennom dagen enn det du gjorde før. Dersom kaloribehovet er mindre, men inntaket ikke justeres i forhold til aktivitet og forbrenning, vil overskuddet bli lagret som ekstra energi i form av fett.

Kvinner i overgangsalder

Dersom du som kvinne går opp i vekt etter overgangsalderen, er det større sannsynlighet at kiloene legger seg på magen, ifølge dr. Michael Jensen, medisinsk professor ved Mayo Klinikken, USA.  Dette fordi produksjonen av østrogen går ned.

Du spiser feil type fett

Det er kanskje naturlig å tenke at man skal spise mindre fett hvis man ønsker å bli kvitt magefettet, men det stemmer ikke helt – fett er nemlig ikke ett fett – her handler det om å velge rett fett.

Enumettet fett, som finnes i blant annet olivenolje og avokado, samt flerumettet fett, hovedsakelig omega-3 fettsyrer, som du finner i valnøttervog fet fisk som laks, ørret, makrell og sild, har betennelsesdempende effekt og er bra for kroppen din.

Ettersom fettcellene som legger seg på magen ligner på hvite blodlegemer i forhold til evnen til å forårsake betennelse i kroppen, kan sunt fett være bra for deg. Abdominal fedme er altså assosiert med sirkulerende nivåer av stoffer som skaper betennelse i kroppen og omega 3-fettsyrer kan redusere denne type betennelse.

Det er likevel ikke slik at du bør spise ubegrenset mengde sunt fett, for uansett inneholder det mange kalorier, så spis med måte.

Er treningen din utfordrende nok?

Hvis du ønsker å bli kvitt magefettet er det viktig at treningen er hard nok. Du er nødt til å trene med full intensitet fordi målet er å forbrenne kalorier og hardtrening gjør nettopp det. Det er ikke nødvendig å trene i timesvis, men kortere, intensive økter er å anbefale. (30-40 min.) Rett trening inkluderer også styrketrening, som fører til økt muskelmasse i kroppen og gjør at kroppen forbrenner mer, også i hvile. Resultatet er altså at du forbrenner mer gjennom hele døgnet, noe som på lang sikt vil gi gode resultater.

Stresser du?

Kronisk stress kan være en medvirkende årsak til fettlagring på magen. Stress fører nemlig til forhøyet verdier av stresshormonet kortisol, som fører til økt mengde fett og sukker i blodet og som bidrar til at kroppen lettere holder fast ved fettet på kroppen, spesielt rundt magen.

Forhøyet verdi av kortisol fører også til økt appetitt – gjerne på noe søtt og lett omsettelige karbohydrater – og dermed mer avsetning av fett rundt midjen. Kortisol gir leveren beskjed om å frigjøre sukker som drivstoff og fettcellene om å frigi fett til drivstoff – direkte ut i blodet.

Høyt blodsukker fører så til økt utskillelse av hormonet insulin, som stimulerer produksjonen av fettlagrings-enzymet i fettcellen. Økte nivåer av insulin fører dermed til økt fettlagring og dårligere forbrenning. Forhøyet insulin fører i tillegg til økt appetitt og særlig til søthunger og svingende energinivå.

Altså: Insulin regulerer både blodsukkeret og fettlagringen.

NB! 0,5 l brus inneholder 25 sukkerbiter (50 g sukker). Light brus er søtet med kunstige stoffer som narrer kroppen til å tro at det kommer sukker ut i blodet. Dermed begynner kroppen å produsere insulin for å få sukkeret til å strømme fra blodet og ut i muskelcellene. Men, ettersom det likevel ikke kommer noe sukker, faller blodsukkeret igjen og du vil føle deg sulten. (Gjerne på noe søtt).

Ved å spise små hyppige måltider med protein fra magre kilder (egg, kylling, fisk) og langsomme karbohydrater (havre, grove korn, frø) holder du blodsukkeret stabilt og forbrenningen ved like. Husk at sult og hunger oppleves som stress for kroppen og bidrar til høye kortisolnivåer.

Søvn

En annen avgjørende faktor er søvn. Studier har vist at for lite søvn kan føre til overvekt. Forskere har blant annet funnet ut at det er en sammenheng mellom for lite søvn og tendensen til at kroppen lagrer overflødig fett på kroppen. Andre studier har også vist at de som sover for lite spiser mer usunt. En teori her er at søvnmangel påvirker evnen til å velge sunt, en annen at søvndepriverte er ute etter en rask oppkvikker.

Dersom du er en av dem som har et ekstra fettlager på magen og sliter med å bli kvitt det, kan du følge rådene som er gitt her og supplere med CRYO behandlinger, som fjerner fettcellene permanent og behagelig ved hjelp av kulde og gir deg en slankere midje etter 4-6 behandlinger, alt etter utgangspunkt og målsetting.

Husk: Bare du kan leve ditt liv! Livet kommer ikke i reprise – velg å få det beste ut av det nå!

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kontakt oss.

Siste innlegg

Andre innlegg

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Did you know that 80% of women have cellulite on their legs?

In fact, most women have cellulite on their legs but the appearance varies and affects women in different ways. Although nearly 90% of women experience cellulite sometime during their lifetime, misinformation about it is just as common as the condition. Cellulite is not a medical issue; it is purely cosmetic. Having cellulite on legs, thighs, buttocks, abdomen, or upper arms is the norm for just about every woman. How cellulite develops is not clear, although several factors—sex, genetics, and lifestyle—are believed to be involved.

CARBOXYTHERAPY

CARBOXYTHERAPY

Carboxytherapy brukes bl.a. i behandlingen av strekkmerker, cellulitter, mørke ringer under øynene, mot håravfall og alopecia, fjerning av lokale fettdepot og hudoppstramming på ansikt og kropp.

Pin It on Pinterest

Share This