Mikrosirkulasjon i fokus

Å puste er det første vi gjør når vi blir født og det siste vi gjør før vi dør.

Vi kan overleve ganske lenge uten mat, drikke og søvn, men hvis vi ikke får puste og tilført kroppen oksygen, vil vi dø innen få minutter. Oksygen kan ikke lagres, det må fylles på kontinuerlig. 

Oksygenet vi puster inn når lungene våre og distribueres ut i kroppen gjennom et svært nettverk av blodårer. Hjertet vårt er den store helten i dette systemet ved å jobbe 24/7 med å pumpe ut 5 liter blod, som kontinuerlig sirkulerer gjennom kroppen vår i det som kalles kretsløpet. Hjertet pumper mellom 8000-15000 liter blod i døgnet! 

Fra hjertet transporteres blodet gjennom hovedpulsåren og videre ut i mindre forgreininger, som greinene på et tre.

Det er i de aller minste årene – kapillærene – at oksygen og næringsstoffer tas opp i cellene og samtidig kvitter de seg med karbondioksyd, melkesyre og andre avfallsstoffer. For at blodet skal kunne nå ut til kapillærene trenger hjertet litt hjelp og derfor er noen av blodårene (arterioler og venyler) utstyrt med en pumpefunksjon som gjør at årene sakte trekker seg sammen og utvider seg vekselsvis. Dette kalles vasomosjon.

Vasomosjonen vil under optimale forhold forekomme 3-5 ganger pr. minutt og på den måten presses de røde blodcellene inn i og gjennom kapillærene. Ved nedsatt eller redusert mikrosirkulasjon kan den være helt nede i 1 gang pr. 10. min. Da er det lett å tenke seg at mange celler ikke får den nødvendige tilførsel av oksygen og næring og at avfallsstoffer får lov til å hope seg opp og ikke blir fraktet vekk.

Det er avgjørende for helsen vår at kroppens vev og organ har tilstrekkelig blodgjennomstrømning for å sikre kroppsorganene optimal funksjon, reparasjon, regenerering, vekst og tilheling. Dersom denne funksjonen er redusert kan tilstanden over tid være kilde til bl.a. helseutfordringer som forkalkninger, stivhet, betennelser, kjemisk ubalanse og i verste fall celleforandringer. 

Mikrosirkulasjon

Det er blodgjennomstrømningen i disse aller minste årene som kalles MIKROSIRKULASJON og god mikrosirkulasjon er helt avgjørende for at kroppens celler skal kunne produsere energi og utføre andre viktige oppgaver som å fornye seg, slåss mot bakterier, kvitte seg med avfallsstoff som karbondioksyd og melkesyre, osv. 

Mikrosirkulasjonen utgjør hele 74% av kretsløpet ditt! 

Den gjennomsnittlige mennesklige kroppen består av svimlende 37 billioner celler og for at alle disse cellene skal kunne fungere optimalt og holde hele kroppen vår frisk, er de avhengige av tre ting: Tilførsel av oksygen og næringsstoffer og effektiv avfallstransport. 

For at disse tre tingene skal fungere godt er det helt avgjørende at blodsirkulasjonen fungerer optimalt. Vi snakker ikke her om bare hjertet ditt og hovedkretsløpet, men om disse bitte små blodårene, altså kapillærene, som sørger for oksygen, næring og avfallstransport for hver av de små cellene i kroppen din – altså det vi kaller for mikrosirkulasjonen.

Det er ikke alltid at vasomosjonen fungerer som den skal.

Flere faktorer kan spille en viktig rolle i reduksjonen av hjerteassistentens funksjon. Dårlig kosthold, røyking, stillesitting, manglende mosjon/trening, stress, søvn, alder, høyt kolesterol, åreforkalkninger, diabetes og en rekke andre sykdommer er alle medvirkende faktorer i prosessen som forverrer vasomosjonen i blodårene.

Når denne funksjonen er redusert innebærer det dårligere tilførsel av oksygen og næringsstoffer til cellene og akkumulasjon av avfallsstoffer (dårligere avfallstransport bort fra cellene). Over tid kan dette føre til funksjonsforstyrrelser i celler og vev og du kan oppleve symptomer som mangel på energi, redusert utholdenhet, dårlig søvn og smerter i kroppen. Den gode nyheten er at kroppen er laget slik at den kan løse mange av disse problemene selv hvis den får sjansen.

«Microcirculatory impairment arises in adulthood and becomes progressively impaired with aging; the corresponding tissue system or internal organs are affected and unable to function normally, which eventually leads to aging. Therefore, aging is the process of continuous impairment of microcirculation in the body.»
Department of Pharmacology & Neuroscience, University of North Texas Health Science Center, TX 76107, USA

Vi er stolte av å kunne presentere Bemer fysikalsk vaskulærterapi på Cryoklinikken Stavanger fra januar 2020.

Nå tilbyr Cryoklinikken et avansert medisinsk teknisk apparat, som gjennom stimulering av vasomosjonen og derved mikrosirkulasjonen, ved hjelp av pulserende elektromagnetiske felter, kan bidra til bedre helse og mer energi i hverdagen. 

BEMER fysikalsk vaskulærterapi har i over 20 år kunnet tilby hjelp til forbedring av mikrosirkulasjonen og har dokumentert positiv effekt på mange sykdommer og lidelser. Ikke fordi den behandler selve sykdommen eller tilstanden, men fordi den gjør kroppen bedre i stand til selv å ordne opp i problemene.

Behandlingen

Behandlingen er behagelig og helt smertefri og stimulerer kroppens mikrosirkulasjon ved hjelp av spesifikke elektromagnetiske impulser.  Disse aktiverer vasomosjonen og dermed blodgjennomstrømningen i kapillærene. Dette resulterer i en positiv helsemessig effekt ved å hjelpe kroppen selv til å rette opp i ubalanser som fører til betennelsestilstander, smerter og redusert energi.

HVILKE SYKDOMMER/PROBLEM KAN BEMER HJELPE?

Hvis du sliter med noen av de følgende problemstillingene kan fysikalsk vaskulærterapi være noe for deg:

 • Har du smerter i muskler, ledd eller andre kroniske plager?
 • Betennelsestilstander?
 • Lite energi?
 • Dårlig immunforsvar?
 • Dårlig søvn?
 • Dårlig fysisk og mental funksjon?

I følge WHO avhenger 80% av helsen vår av mikrosirkulasjonen.

Bioelektromagnetisk terapi er en vitenskapelig bevist måte å kunne stimulere mikrosirkulasjonen på.

Ved jevnlig bruk vil du kunne merke følgende:

 • Økt overskudd og energi
 • Reduserte fysiske plager/smerter
 • Sterkere immunforsvar
 • Sunnere utseende og bedre hud
 • Bedre fysisk ytelse og utholdenhet
 • Bedre restitusjon etter trening
 • Bedre konsentrasjon
 • Reduserte aldringstegn
 • Bedre søvn

Selv om du ikke er syk eller har noen merkbare fysiske plager vil du ha svært god nytte av behandlingen.

Dersom du synes dette høres interessant ut kan du kontakte meg på Cryoklinikken Stavanger, avd. Helse og Velvære Tau.

For mer informasjon:

https://schweiz.bemergroup.com/no/metode

Siste innlegg

Andre innlegg

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Did you know that 80% of women have cellulite on their legs?

In fact, most women have cellulite on their legs but the appearance varies and affects women in different ways. Although nearly 90% of women experience cellulite sometime during their lifetime, misinformation about it is just as common as the condition. Cellulite is not a medical issue; it is purely cosmetic. Having cellulite on legs, thighs, buttocks, abdomen, or upper arms is the norm for just about every woman. How cellulite develops is not clear, although several factors—sex, genetics, and lifestyle—are believed to be involved.

CARBOXYTHERAPY

CARBOXYTHERAPY

Carboxytherapy brukes bl.a. i behandlingen av strekkmerker, cellulitter, mørke ringer under øynene, mot håravfall og alopecia, fjerning av lokale fettdepot og hudoppstramming på ansikt og kropp.

Mikrosirkulasjon -> hovedveien til god helse.

Mikrosirkulasjon -> hovedveien til god helse.

ENERGI, alle ønsker mer av det, men er det mulig å få bedre balanse i energibudsjettet vårt?
Kan man gjøre noe med kroppens energiomsetning – det være seg økt omsetning av energi inni cellene, bedre kommunikasjon mellom cellene og økt blodsirkulasjon uten bruk av medisiner eller andre kjemiske hjelpemidler?

Pin It on Pinterest

Share This