Mikrosirkulasjon -> hovedveien til god helse.

ENERGI, alle ønsker mer av det, men er det mulig å få bedre balanse i energibudsjettet vårt? 

Kan man gjøre noe med kroppens energiomsetning – det være seg økt omsetning av energi inni cellene, bedre kommunikasjon mellom cellene og økt blodsirkulasjon uten bruk av medisiner eller andre kjemiske hjelpemidler? 

Problemet

Nesten alle kroniske sykdommer i den vestlige verden i dag skyldes dårlig sirkulasjon i blodårer og lymfeårer, altså det vi kaller kroppens kretsløp. Det gir dårlig cellehelse fordi cellene ikke får nok oksygen, næring og ikke heller ikke klarer å kvitte seg med avfallsstoff. Dette kan føre til redusert energi og fysisk kapasitet og kroniske lidelser.

Blodsystemet

Kroppens kretsløp som mikrosirkulasjonen inngår i.

Behandlingen

BEMER fysikalsk vaskulærterapi er en medisinsk metode som påvirker sirkulasjonen på kapillærnivå. Vi kaller det for MIKROSIRKULASJON. Ved regelmessig bruk økes oksygenopptaket med opp til 30%! 

Selve behandlingen dreier seg om et lavfrekvent, pulserende magnetfelt som påvirker utvidelse og sammentrekning (vasomosjon) av blodårene som pumper blodet inn i de bitte små kapillærene der næringsutvekslingen skjer.

Bemer behandlingen

Bemer behandlingen kan foregå liggende på matte eller sittende i en stol.

Behandlingen øker energi (ATP) produksjonen i cellene. ATP er en kjemisk forbindelse som er involvert i alle energikrevende prosesser i kroppen, f.eks. muskelsammentrekninger under trening, overføringer av signaler i hjernen, hjertefunksjonen, opprettholdelse av kroppstemperatur og mer. ATP er som en universell energileverandør i alle celler og vev. Livet ville ikke vært mulig uten ATP og forbindelsen er derfor blitt kalt ‘livets molekyl’.

Litt om blodomløpet i kroppen vår

Vi skiller blodomløpet inn i flere kategorier etter størrelsen på blodårene der de aller minste – kapillærene – er de som leverer oksygen og næring til vevet rundt i kroppen. 

Så mye som 74% av blodsirkulasjonen vår går gjennom mikrosirkulasjonen, mens bare ca 11,5 % av blodet går gjennom arteriene og ca 14,5 % går gjennom venene. 

Hjertet er kroppens motor og pumper om lag fem liter blod gjennom kroppens blodårer i et kretsløp, det store og det lille kretsløpet.

Blodårene inndeles etter funksjon og struktur. Arteriene er høytrykks distribusjonsårer, arteriolene er motstandsårer og kapillærene er utvekslingsårer. Venene blir ofte kalt kapasitetsårer fordi de til enhver tid inneholder en stor del av det sirkulerende blodvolumet. Venene fører blodet tilbake til hjertet. 

Hjertets funksjon

Hjertet er helt avhengig av hjelp fra de mindre årene til å frakte oksygen og næring inn i kapillærne. Dette skjer ved hjelp av en pumpefunksjon der årene trekker seg sammen og utvider seg rytmisk. Hos en ung, frisk person skjer dette 3-5 ganger i minuttet, men hos eldre eller personer med f.eks. diabetes eller andre lidelser kan denne funksjonen være sterkt redusert, slik at sammentrekningene bare skjer 1 gang per 10 min. Dette gir dårlig tilførsel av oksygen og næringsstoff til cellene og avfallsstoff hoper seg opp. Bemer virker direkte på nerveimpulsen i blodåreveggen og forbedrer derfor den viktige pumpefunksjonen.

For å holde kroppens sirkulasjonssystem optimalt burde vi ideelt sett gå mer enn 10 km per dag mens gjennomsnittet går mindre enn 1 km! Som et resultat av dette ser vi en stadig økende befolkning (inkludert barn) med kroniske sykdommer og plager. Så som søvnproblemer, depresjon, diabetes, muskel/skjelettproblem, smerter, fedme, dårlig sårtilheling, osteoporose, kronisk tretthetssyndrom og annet. 

Så mye som 80% av disse kan relateres til forstyrret eller dårlig mikrosirkulasjon hvor cellene ikke får tilstrekkelig tilførsel av næring og oksygen, energiproduksjonen er dårlig og avfallstransporten fungerer ikke.  Det er her Bemer spiller en viktig rolle ved å påvirke kroppen på cellenivå slik at den blir i stand til selv å ordne opp i problemene. 

En intakt mikrosirkulasjon styrker immunforsvaret og forebygger sykdommer. Bemer støtter kroppens selvhelbredelses- og fornyingsprosesser ved regelmessig bruk. Med andre ord – Bemer behandlingen hjelper kroppen din til å hjelpe seg selv. 

Jeg forteller gjerne mer om mikrosirkulasjon som en viktig del av kroppens funksjoner og hva du kan gjøre for å hjelpe kroppen til å gi deg best mulig helse og funksjon.

Ta kontakt for gratis konsultasjon om du vil vite hva Bemer – hovedveien til god mikrosirkulasjon, god helse og et bedre liv – kan gjøre for deg.

Se videoen «What is Bemer – in under 8 minutes» https://youtu.be/MZUvZ-3wO1A

Se videoen «How can Bemer help you» https://youtu.be/6R_ZqIHxa6U (38,5 minutter lang)

 

Siste innlegg

Andre innlegg

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Her forteller Sebastiano ved Bellezza Clinic i London om årsaker til cellulitter og hvordan det kan behandles effektivt med Carboxytherapy.

Did you know that 80% of women have cellulite on their legs?

In fact, most women have cellulite on their legs but the appearance varies and affects women in different ways. Although nearly 90% of women experience cellulite sometime during their lifetime, misinformation about it is just as common as the condition. Cellulite is not a medical issue; it is purely cosmetic. Having cellulite on legs, thighs, buttocks, abdomen, or upper arms is the norm for just about every woman. How cellulite develops is not clear, although several factors—sex, genetics, and lifestyle—are believed to be involved.

CARBOXYTHERAPY

CARBOXYTHERAPY

Carboxytherapy brukes bl.a. i behandlingen av strekkmerker, cellulitter, mørke ringer under øynene, mot håravfall og alopecia, fjerning av lokale fettdepot og hudoppstramming på ansikt og kropp.

Mikrosirkulasjon i fokus

Mikrosirkulasjon i fokus

Å puste er det første vi gjør når vi blir født og det siste vi gjør før vi dør. Vi kan overleve ganske lenge uten mat, drikke og søvn, men hvis vi ikke får puste og tilført kroppen oksygen, vil vi dø innen få minutter. Oksygen kan ikke lagres, det må fylles på...

Pin It on Pinterest

Share This